Baleset-bűnügy

Azonnali vizsgálat indul a 13 éves lány ügyében, akit több orvos is hazaküldött, mielőtt meghalt

rtl.hurtl.hu

2024. február 6. 10:54

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a hatósági vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogja az érintetteket.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a 13 éves nagyecsedi lány halálesetével kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). A közleményben hozzátették, a hatósági vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogják az érintetteket.

Ahogy arról elsőként hétfőn beszámoltunk, tüdőgyulladásban meghalt egy 13 éves nagyecsedi lány, akit a háziorvosától és az orvosi ügyeletről is hazaküldtek. A szülők az RTL Híradójának elmondták, szerintük az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos a lányuk állapota, és jogi útra terelnék az ügyet, hogy kiderüljön, történt-e mulasztás.


„Utolsó erejével azt mondta nekem, apu, vigyél haza” – kedden megrázó interjút adtak a szülők a Fókusznak. Azt mondták, 13 éves lányuk több orvos hibája miatt halt meg.


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#Nagyecsed#kislány#haláleset#orvosi ügyelet#háziorvos#nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ#vizsgálat#tüdőgyulladás

Címlapról ajánljuk