Baleset-bűnügy

Az újpesti halálos baleset okozójának korábban ittas vezetés miatt vonták be a jogosítványát

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 6:28

Börtönben is volt már, jobb, hogy a baleset helyszínén nem állították meg a civilek, mert nagy valószínűséggel nem hagyta volna magát.

M. Péter, az Újpesten történt halálos baleset okozójának korábban ittas vezetés miatt vonták be a jogosítványát és korábban börtönben is ült, tudta meg a Blikk. A férfi a baleset után elmenekült, a helyszínen hagyva az áldozatot, egy édesapát és sérült kislányát. A rendőrség hajtóvadászatot indított, és végül csütörtökön elfogták Szigetszentmiklóson.

M. Péter korábban már más bűncselekmények miatt is felelnie kellett, beleértve a felfegyverkezve elkövetett garázdaságot és a testi sértést. A tanúk szerint ittas vagy bódult állapotban volt a baleset idején, és agresszívan viselkedett.

A rendőrség korábban már bevonta jogosítványát többszöri ittas vezetés miatt. M. Pétert a baleset után az orvosokat és kórházakat is figyelték, és végül Szigetszentmiklóson fogták el. A férfit a rendőrség először Újpesten kereste, majd kiderült, hogy máshol bujkált.

Péter rafinált csibész, biztos, hogy nem ment orvoshoz. Mivel korábban ketamint is fogyasztott, nem kizárt, hogy egy olyan állatorvos ismerősével láttatta el a sebeit, akitől korábban az elvileg állatorvosi használatra kifejlesztett érzéstelenítőt, közismert nevén a lónyugtatót beszerezte kábítószerként. Olvastam, hogy szégyené­ben talán öngyilkos lett, de tudtam, ez hülyeség. Jobb lett volna, ha önként besétál a rendőrségre, azt talán enyhítő körülménynek értékelte volna a bíróság

– mondta a férfi egyik ismerőse a lapnak.

„Lopások, csalások miatt is volt már ellene eljárás, de a keze is hamar eljárt, agresszív ember. Állandóan verekedett, testi sértések miatt volt már büntetve. Súlyos sérülést is okozott, de felfegyverkezve elkövetett garázdaság is szárad a lelkén, késsel hadonászva okozott sérülést valakinek. Ült is már. Jobb, hogy a baleset helyszínén nem állították meg a civilek, mert nagy valószínűséggel nem hagyta volna magát” – tette hozzá a férfi.

Az ismerősök szerint M. Péter erőszakos múlttal rendelkezett, többször volt már büntetve testi sértésekért és más bűncselekményekért. A Blikk információi szerint a rendőrség felhívást is tett közzé a szökése után, és a hajtóvadászat eredményeként sikerült elfogniük.

Az újpesti halálos balesettel az RTL Híradója is foglalkozott:


A férfi elfogásáról a rendőrség készített felvételeket


Nyitókép: RTL / Police.hu

#Baleset-bűnügy#m. péter#halálos baleset#ittas vezetés#jogosítvány#apa#lánya#meghalt

Címlapról ajánljuk