Baleset-bűnügy

Maradona fia: Megölték az apámat

rtl.hurtl.hu

2024. január 14. 13:03

A 2020-ban elhunyt futball-legenda, Diego Maradona fia szerint apját sorsára hagyták.

Diego Maradonát „meggyilkolták”, mert „sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit” azért, hogy életben maradjon – nyilatkozta a futball-legenda fia egy olasz televíziós műsorban.

Mint arról 2022 nyarán beszámoltunk, Diedo Maradona halálával kapcsolatban összesen nyolc személy – orvosok, ápolók és egy pszichológus – áll bíróság elé halált okozó emberülés vádjával. Diego Maradona 2020 novemberében, 60 éves korában halt meg. A világbajnok argentin válogatott egykori kapitányát halála előtt néhány héttel szubdurális vérömleny miatt operálták meg. Az ügyészek szerint halála az egészségügyi szakemberek mulasztásainak következménye volt.

Mi, a gyermekei hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie. Megölték az apámat. Nem az én dolgom megmondani, ki tette, de sorsára hagyták, amikor valamit még lehetett volna tenni érte

– jelentette ki  Diego Armando Maradona Jr.

Az ifjabbik Maradona – aki házasságon kívüli kapcsolatból született 1986-ban, Nápolyban, amikor apja Olaszországban légióskodott – konkrétummal nem szolgált, de egyértelműen azokra az orvosokra utalt, akik ellen az argentin ügyészség nyomozást folytat – írja az MTI.

Diego Maradona halálával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Az argentin futball-legenda Diego Armando Maradona fiával, az ifjabb Diego Armando Maradonával a római Olimpico stadionban, Olaszországban 2016. október 12-én. Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto via Getty Images

#Baleset-bűnügy#diego maradona#futball-legenda#fia#emberölés#mulasztás#argentin#világbajnok#focista

Címlapról ajánljuk