Sport

Gyilkossággal vádolják Diego Maradona orvosait, ápolóit és pszichológusát

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 8:20

A legendás futballista 2020-ban hunyt el.

A 2020-ban elhunyt futballegenda Diedo Maradona halálával kapcsolatban összesen nyolc személy – orvosok, ápolók és egy pszichológus – áll bíróság elé emberülés vádjával, adta hírül a Sky News.

Diego Maradona 2020 novemberében, 60 éves korában halt meg. A világbajnok argentin válogatott egykori kapitányát halála előtt néhány héttel szubdurális vérömleny miatt operálták meg. Halála okaként szívmegállást állapítottak meg. 

Az ügyészek szerint Maradona halála az egészségügyi szakemberek mulasztásainak következménye volt.

A lap a Reuters hírügynökség birtokába jutott 236 oldalas dokumentumra hivatkozva arról ír, hogy az ügyben eljáró bíró „az egyes vádlottak azon – aktív vagy mulasztásos – magatartását vizsgálja, amely a káros eredmény bekövetkezéséhez vezetett, illetve hozzájárult ahhoz”.

A dokumentum szerint nyolc, Maradona ápolásában annak halála előtt részt vevő embert – köztük orvosokat, ápolókat és egy pszichológust – emberöléssel vádolnak, ami élet szándékos kioltását jelenti.

A vád a törvények szerint nyolctól 25 évig terjedő börtönbüntetéssel szankcionálható. Tavaly novemberben derült ki, hogy gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolhatják Diego Maradona személyi orvosát. Az argentin rendőrök a férfi otthonában és magánklinikáján is házkutatást tartottak, orvosi dokumentumokat foglaltak le. A doktor szerint ő nem hibázott, és mindent megtett Maradona gyógyulásáért. A család ügyvédje szerint viszont Maradona nem kapta meg a megfelelő ellátást. Erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Hector Vivas / Getty Images

 

#Sport#diego maradona#futball#gyilkosság

Címlapról ajánljuk