Baleset-bűnügy

538 Celsius-fokosra hevült a fűtőtest, meghalt az idős házaspár

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 18:52

A hatóságok szerint a házban még 20 perccel azután is 49 Celsius-fokos volt a hőség, hogy kiszellőztettek.

A rendőrök holtan találtak egy idős házaspárt dél-karolinai otthonukban szombaton, miután 538 Celsius-fokosra hevült a fűtőberendezésük – írja a Sky News.

A helyi rendőrség szerint a 84 éves Joan Littlejohn és a 82 éves Glennwood Fowler már korábban jelezték családjuknak, hogy gondok vannak a fűtőberendezésükkel és a vízmelegítőjükkel. A hozzátartozók meg is látogatták őket, majd miután azt hitték, hogy megoldották a problémát, távoztak. A családtagok három nappal később értesítették a rendőrséget, miután látogatásuk óta nem hallottak semmit a házaspárról.

Holttestüket egy mentős találta meg, miután az ablakon keresztül bejutott a házba, ahol a elviselhetetlen forróság volt. A hatóságok szerint a házban még 20 perccel azután is 49 Celsius-fokos volt a hőség, hogy az ingatlan összes ajtaját és ablakját kinyitották. A tűzoltók szerint 

a pincében lévő fűtőtest szinte izzott, mielőtt kikapcsoltak, becsléseik szerint a hőmérséklete 538 Celsius-fok volt.

A helyszínen ellenőrizték szén-dioxid-szintet is, ami a rendőrségi jelentés szerint nem volt különösebben magas. A nyomozók boncolást és egyéb vizsgálatokat rendeltek el, hogy megállapítsák, mi végzett az idős házaspárral.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#idős házaspár#meghaltak#fűtőtest#fűtőberendezés

Címlapról ajánljuk