Baleset-bűnügy

Videó: kisiklott és felborult egy tehervonat Nagymaroson, áll a forgalom

rtl.hurtl.hu

2023. december 30. 14:40

Szombaton kisiklott egy tehervonat kilenc kocsija a nagymarosi állomáson, ebből négy felborult. A MÁV szerint a műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

Szombaton kisiklott egy tehervonat kilenc kocsija a nagymarosi állomáson. A tehervonat négy kocsija felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon – közölte Facebook-oldalán a Mávinform.

Azt írták, a műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. Hozzátették, a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A közösségi médiában egy felvétel is előkerült a kisiklott tehervonatról:

A vasúttársaság jelezte, a Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain. A nemzetközi Metropolitan EuroCity vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett. A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat. Szivárgást nem észleltek, de 

a baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, a jelzőberendezések és a váltók is. Az okozott kár mértéke várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat

– áll a MÁV közleményében.

Nyitókép: Facebook / MÁVINFORM

 

#Baleset-bűnügy#kisiklott#kisiklott vonat#felborult#vonatbaleset#tehervonat#nagymaros#máv#MÁVINFORM#Videó

Címlapról ajánljuk