Baleset-bűnügy

Tíz ember, köztük egy kilencéves kislány is meghalt az Ausztráliában pusztító viharokban

rtl.hurtl.hu

2023. december 27. 14:21

 Jégeső és özönvízszerű esőzések voltak három államban.

Legalább tíz ember, köztük egy kilencéves kislány halt meg Ausztráliában az ország keleti részén a karácsonyi ünnepek alatt pusztító heves zivatarok alatt – írja a BBC.

A rendkívüli időjárás Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland államokat sújtotta hétfőn és kedden, jégesőt és özönvízszerű esőzéseket hozva. Az erős szél tetőszerkezeteket bontott le és fákat döntött ki, helyenként villanyoszlopokat tépett ki a földből, több mint 90 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Katarina Carrol, Queensland rendőrfőnöke elmondta, hogy három ember meghalt, miután a viharban Green Island közelében felborult egy jacht 11 emberrel a fedélzetén, a vízből további nyolc embert kellett kimenteni. Két nőt holtan találtak az állam fővárosától, Brisbane-től mintegy 180 kilométerre északra, Gympie város közelében, ahol az ár elsodorta őket.

Brisbane déli részén egy kilencéves kislány is meghalt, miután eltűnt egy csapadékvíz-elvezető csatornában.

Egy Victoria állambeli kempingben is holtan találtak egy nőt azután, hogy az ár visszahúzódott, és további két ember meghalt kidőlő fák miatt. Az ausztrál meteorológiai szolgálat további esőzéseket jelzett előre, bár a heves időjárás várhatóan enyhülni fog, írja az MTI. Miközben Ausztrália keleten az esőzésekkel küzd, nyugaton több régióban tüzek pusztítanak. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#ausztrália#vihar#heves esőzés#áradás#klímaváltozás#klímakatasztrófa#haláleset#karácsony

Címlapról ajánljuk