Baleset-bűnügy

Zoltán lecsapott Észak-Európára, halálos áldozatokat is hagyott maga után

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 15:01

Belgiumban egy 20 méteres karácsonyfa dőlt rá három emberre, Hollandiában is volt halálos áldozata az orkánnak.

Heves esőzést és erős széllökéseket hozott Észak-Európába péntek éjjel a Zoltán névre keresztelt orkán. Az Északi-tenger partján áradásveszélyre figyelmeztettek a hatóságok, kidőlő fák miatt pedig Belgiumban és Hollandiában is meghalt egy-egy ember – írja az AP.

A nyugat-belgiumi Oudenaarde-ban egy forgalmas vásárban történt halálos baleset: csütörtökön késő este három emberre dőlt rá a 20 méteres karácsonyfa, és egy 63 éves nő meghalt, két másik ember pedig megsérült. A karácsonyi vásárt a balesetet követően azonnal bezárták. A kelet-hollandiai Wilp városában is 

kidőlt egy fa csütörtökön, majd ráesett egy nőre, aki később belehalt sérüléseibe.

Az Észak-Európán végig söprő vihar miatt fennakadások voltak pénteken a vasúti közlekedésben Németországban. Az MTI szerint A Hamburgból és Hannoverből Frankfurtba, illetve Münchenbe tartó járatok közül sokat töröltek, a Hamburgból Kielbe és Flensburgba tartó járatokat pedig mind törölték. A fennakadásokat leginkább a pályára dőlt fák okozzák.

Hamburgban az Elba kiöntött, és elárasztott több utcát a halpiac környékén. Helyenként derékig ért a víz pénteken. A hatóságok figyelmeztették a tengerparti települések lakóit, hogy dagálykor a tengerszint akár három méterrel az átlagos szint fölé emelkedhet.

Nyitókép: Az árvízzel elöntött dániai Kerteminde városa 2023. december 22-én. Fotó: Michael Bager  / MTI / EPA / Ritzau

#Baleset-bűnügy#kidőlt fa#karácsonyfa#belgium#hollandia#halálos baleset#vihar#orkán#heves esőzés

Címlapról ajánljuk