Baleset-bűnügy

Elítélték a magyar testvérpárt, akik Salzburgban gyilkoltak

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 19:31

A magyar testvérpár kirabolt és meggyilkolt egy 31 éves iraki férfit, majd a holttestet kidobták Salzburg határában.

Halált okozó rablás miatt ítéltek el szerdán két magyar állampolgárt Salzburgban. A nem jogerős ítélet alapján a 26 éves vádlottat 15 év börtönnel, 20 éves féltestvérét 18 év börtönnel sújtották – írja az MTI.

Mint arról november végén beszámoltunk, büntetőeljárás indult két magyar állampolgár ellen egy salzburgi bíróságon. A vádak szerint a féltestvérek 2023. január 2-án az osztrák városban egy autóvásárlás ürügyén 

kiraboltak és megöltek egy 31 éves iraki férfit, akinek holttestét azonban nem találták meg.

Az idősebb vádlott ahogy korábban, úgy most is ártatlannak vallotta magát, Magyarországon büntetett előéletű féltestvére viszont elismerte bűnösségét halált okozó testi sértés elkövetésében. Tanúvallomása szerint az autóvételt követően egy mélygarázsban összevesztek az iraki férfival, majd dulakodni kezdtek, amely során életét vesztette. Azt is elmondta, hogy

a holttestet az autó csomagtartójába tette, majd Salzburg határában megszabadult tőle, de arra már nem emlékezett, hogy pontosan hol.

Elena Haslinger illetékes ügyész állítja, a testvérpár előre eltervelten rabolta ki az autót. A csomagtartóban vérnyomokat találtak és az iraki férfi karóráját, amelyen az idősebb gyanúsított DNS-ét is felfedezték. Az iraki férfi vérét emellett egy törölközőn is megtalálták a két gyanúsított salzburgi lakásán.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#salzburg#magyar állampolgárok#testvérpár#féltestvér#gyilkosság#rablás

Címlapról ajánljuk