Baleset-bűnügy

Ittasan, benyugtatózva vezetett a férfi, elsodort és ott hagyott egy babakocsiban ülő kisgyermeket

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 8:37

Az elkövetők látták, hogy sérültek is vannak, de elszaladtak.

Segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt vádat emeltek két férfival szemben, írja az ügyészség.

Az elkövetők balesetet okoztak, aztán segítségnyújtás nélkül elmenekültek tavaly augusztusban Lajosmizsén. Egyikük ittasan átvette a kormányt, és a közös kocsikázás során nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, elsodorva annak javítását végző sofőrjét és a mellette lévő babakocsiban ülő kisgyermeket.

A vádirat szerint egyikük, egy örkényi férfi kipróbálásra engedte át az autóját helybéli társának, akiről tudta, hogy ivott. Utóbb kiderült, hogy a férfi nyugtatót is szedett. A sofőr ittassága és bódultsága miatt nem tudta az autót az úton tartani, és letért előbb a bal, majd a jobb padkára, ahol nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. Ezután az autóval visszasodródtak a szemközti útpadkára, és belehajtottak egy ott parkoló autóba, amit épp szereltek. Az álló jármű az ütközés lendületétől elmozdult, és elütötte az ott tartózkodó, javítást végző férfit, valamint elsodorta a jármű két ajtaja közötti babakocsiban ülő kisgyermeket.

Az autóját szerelő sértett és az autóban ülő nő könnyű sérüléseket szenvedett, a kisgyermeknek nem lett baja. Az elkövetők a balesetet észlelve kiszálltak a gépkocsiból, és bár látták, hogy sérültek is vannak, elszaladtak a helyszínről.

Nyitókép: Ügyészség

 

#Baleset-bűnügy#ittas#nyugtató#babakocsi#elsodor#vádemelés#gázolás#cserbenhagyás

Címlapról ajánljuk