Baleset-bűnügy

Több métert repült a zebrán elgázolt fiatal, a sofőr továbbhajtott

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 10:24

A gázolásért nem a sofőr volt a hibás, de elhajtott, ezért most fizethet.

Háromszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy férfit, aki tavaly februárban nem állt meg segíteni egy fiatalnak, akit Esztergomban elgázolt a zebrán – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. Az esetről videófelvétel is készült.

A felvételen látni, ahogy a fiatal körültekintés nélkül lép rá a zebrára, ahol egy autó elgázolta. Az ügyészség közlése szerint a fiatal a féktávon belül lépett le a közeledő autó felé, aminek sofőrje hiába vészfékezett, már nem tudta elkerülni az ütközést. A sértett a motorháztetőre esett, majd onnan több méterre a zebrától az úttestre zuhant.

Az elgázolt fiatal azonnal felállt, a sofőr pedig szinte azonnal továbbhajtott, anélkül, hogy megnézte volna, hogy a gyalogos megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a sofőr ellen, akire az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben háromszázezer forint pénzbüntetést szabott ki.

Az esetről további részleteket tudhat meg az esti Híradóban.

Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#gázolás#cserbenhagyás#esztergom#zebra#ügyészség#bíróság#pénzbírság

Címlapról ajánljuk