Baleset-bűnügy

Megerőszakolta, és kétszer is teherbe ejtette 14 éves nevelt lányát egy soproni férfi

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 10:58

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, a férfi fellebbezett, és felmentésben reménykedik. 

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy soproni férfit, aki többször is megerőszakolta 14 éves nevelt lányát, aki emiatt kétszer is teherbe esett, és mindkét alkalommal abortuszon esett át – közölte Győri Fellebbviteli Főügyészség. Az ítélet ellen a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek, míg a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes.

A férfi a nagybátyja és egyben a nevelőapja is volt a 2004 februárjában született lánynak, akivel egy soproni ingatlanban éltek, a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született további két kiskorú gyermekével együtt.

A férfi 2018 decemberében a közlemény szerint „erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette” a tizennégy éves lányt, aki emiatt teherbe esett, amit egészségügyi ellátás keretében megszakítottak. A lányt többször is megfenyegette, és bántalmazta.

2018 decemberében, valamint 2019 júliusában legalább öt alkalommal, szintén erőszakkal kényszerítette szexuális cselekmény eltűrésére, amelynek következtében a lány ismét terhes lett. Egészségügyi ellátás keretében ezt a terhességet is megszakították.

A lány és az édesanyja végül aznap tettek feljelentést ellene, amikor elkezdte letölteni egy másik ügyben rá kiszabott börtönbüntetését.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, mert korábban már kétszer is elítélték személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt. Így erőszakos többszörös visszaesőnek számít, és a jogszabályok szerint kötelezően életfogytig tartó szabadságvesztésre kellett ítélni.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#nemi erőszak#erőszak#nevelt lány#nevelőapa#sopron#ügyészség#bíróság#életfogytig

Címlapról ajánljuk