Baleset-bűnügy

Megdöbbentő fotó: teljesen szétroncsolódott a mozdony vezetőállása a sápi vonatbalesetben

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 10:58

A Közlekedésbiztonsági Szervezet képeket és részleteket közölt a mozdonyvezető életveszélyes sérülésével járó ütközésről.

Mint arról a csütörtöki Híradóban beszámoltunk, a tiltó jelzés ellenére legalább 60 kilométer per órával haladt az a tehervonat, amely szemből nekiütközött a peronnál várakozó személyvonatnak a Hajdú-Bihar megyei Sápon. A személyvonat vezetője életveszélyesen megsérült.


A helyszíni szemle tapasztalatairól honlapján ír az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete, a személyvonat mozdonyának összeroncsolódott vezetőállásáról fényképet is közöltek.

Fotó: teljesen szétroncsolódott a mozdony vezetőállása a sápi vonatbalesetben
Közlekedésbiztonsági Szervezet


Azt írták, az eset helyén a vasúti pálya vonatbefolyásolásra nincs kiépítve (vagyis nem volt olyan berendezés, ami a tehervonat vezetőjének beavatkozása nélkül is megállíthatta volna a szerelvényt), ám a biztosítóberendezés üzemszerűen működött, a 2199 tonna tömegű tehervonat a „Megállj!” jelzés mellett kb. 60 km/h sebességgel elhaladva még kb. 980 métert tett meg.

Fotó: teljesen szétroncsolódott a mozdony vezetőállása a sápi vonatbalesetben
Közlekedésbiztonsági Szervezet

A Közlekedésbiztonsági Szervezet a vizsgálat lezárultával nyilvános zárójelentést készít, amit honlapján fog közzétenni.

Nyitókép: Közlekedésbiztonsági Szervezet

#Baleset-bűnügy#sáp#vonatbaleset#közlekedésbiztonsági szervezet#vasút

Címlapról ajánljuk