Baleset-bűnügy

Szándékosan elütötte a biciklist egy autós Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 18. 16:56

Szándékosan gázolt el egy kerékpárost az az autós, aki két évvel ezelőtt forgalommal szemben hajtott be a VII. kerületi Kisdiófa utcába.

Pénteken megkezdődött a büntetőpere annak a súlyos testi sértéssel megvádolt autósnak, aki 2021. október 28-án szándékosan elgázolt egy biciklist Budapesten, vette észre az Index a Pesti Központi Kerületi Bíróság közleményét.

A vádirat szerint a férfi forgalommal szemben hajtott a VII. kerületi Kisdiófa utcában, és egy vele szemből érkező kocsi miatt megállásra kényszerült. Egy arra járó kerékpáros számon kérte a szabálytalan sofőrt a veszélyes helyzet miatt. A biciklis és a sofőr összeveszett, a vita végén az ingerült férfi autójával szándékosan a biciklisnek hajtott.

Az elgázolt biciklis a földre zuhant és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A pénteki előkészítő ülésen az ügyészség képviselője azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje őt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A vádlott azonban a bűnösségét csak részben ismerte el, ezért a bizonyítási indítványok elhangzása után a bíró tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás a vádlott, a sértett és a szakértő meghallgatásával 2024. február 27-én folytatódik. 

#Baleset-bűnügy#baleset#bűnügy#gázolás#szándékos gázolás#biciklis#budapest#vii. kerület

Címlapról ajánljuk