Baleset-bűnügy

Vonatütközés Sápnál: életveszélyben a vétlen mozdonyvezető

rtl.hurtl.hu

2023. november 15. 10:14

A sápi vasútállomáson összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal szerda hajnalban, a vétlen mozdonyvezető életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen mozdony vezetője a sápi vonatbalesetben. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett – közölte Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámoltunk, szerdán a hajnali órákban súlyos baleset történt a Hajdú-Bihar megyei Sáp vasútállomáson: egy tehervonat összeütközött egy várakozó személyvonattal, többen megsérültek.

Pafféri a sajtótájékoztatón beszámolt a baleset részleteiről. Mint mondta, a megrakott tehervonat az állj! vörös jelzőt túlhaladva rohant bele a sápi állomáson álló személyvonatba. Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a vétkes mozdonyvezető könnyebben, őket a berettyóújfalui kórházban ápolják.

A vétlen mozdonyvezető életveszélyes sérüléseket szenvedett, a katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték. 

Az érintett vasútvonalat egyébként idén adták át, így az elektronikus biztosítóberendezés működött, írja az MTI. Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatóságának vezetője azt közölte, hogy jelenleg is zajlik az összeütközött mozdonyok szétválasztása. A vasúti pályában viszonylag kisebb, mintegy 10 millió forintos kár keletkezett. A püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást, a baleset körülményeit vizsgálják.

Nyitókép: Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. Czeglédi Zsolt / MTI

#Baleset-bűnügy#sáp#vasútállomás#vonatbaleset#ütközés#mozdonyvezető#életveszélyesen megsérült

Címlapról ajánljuk