Baleset-bűnügy

Az Audi kirúgta a félmilliárdos sikkasztással vádolt szakszervezeti vezetőket

rtl.hurtl.hu

2023. november 15. 11:13

Azzal gyanúsítják az Audi-szakszervezet két vezetőjét, hogy több mint félmilliárd forintot sikkasztottak el a szervezet pénzéből. A napokban kizárták őket a szakszervezet elnökségéből, most pedig a vállalat elbocsátotta mindkettőjüket.

Az Audi elbocsátotta a sikkasztási ügybe keveredett két szakszervezeti vezetőt – árulta el a Telexnek az Audi Hungaria vállalatvezetése.

Mint arról beszámoltunk, kedden lemondott az Audi-szakszervezet teljes elnöksége, miután néhány napja két tagjukat bilincsben vitte el a rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy közel 600 millió forintot sikkasztottak el a szervezet pénzéből, az ellopott összeget pedig az ügyészség szerint ingatlanokra és online szerencsejátékra használták fel.

Az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek vállalatunk és közösségünk értékeivel

– közölte az Audi Hungaria.

A lap szerint maga a vállalat nem érintett a botrányban, lévén a szakszervezet tőlük függetlenül működik, ezért igyekezett távolról figyelni az eseményeket. Azonban a szakszervezeti vezetők az Audi munkavállalói, így

a cég megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben.

 

Az egyik gyanúsított ügyvédje nyilatkozott Híradónknak, azt mondta: védencének minden elköltött forintról bizonyítéka van.  

Nyitókép: RTL

 

#Baleset-bűnügy#audi hungária#audi hungária független szakszervezet#sikkasztás#kirúgás

Címlapról ajánljuk