Baleset-bűnügy

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 5:24

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szombaton közölte, hogy gyakorlatozás közben lezuhant egy amerikai katonai repülőgép a Földközi-tenger keleti medencéjében.

Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép a Földközi-tenger keleti medencéjében gyakorlatozás közben – közölték az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) illetékesei szombaton.

Az amerikai hadsereg térségért is felelős európai parancsnoksága szerint „baleset történt, amelynek következtében a gép lezuhant”. Mint közölték, a repülőgép kizárólag gyakorlat miatt volt a levegőben, „ellenséges cselekményre utaló jeleket” nem találtak, írja az MTI.

Az incidens pontos helyével és idejével kapcsolatban, valamint a gép személyzetének sorsáról nem közöltek részleteket, a gép típusa sem ismert. A Hamász Izrael elleni, október 7-i támadása nyomán az Egyesült Államok fokozta katonai jelenlétét a térségben, többi között ott tartózkodik két repülőgép-hordozó és kísérő hadihajói, valamint a Közel-Keleten állomásozó amerikai tengerészgyalogságot is készenlétbe helyezték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#izrael#közel-kelet#katonai repülőgép#lezuhant#pentagon#földközi-tenger

Címlapról ajánljuk