Baleset-bűnügy

Halott anyja holmiját dobta ki a falu szélén, gyorsan meg is találták a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 9:45

A Marcaliban lakó férfi elhunyt anyja holmiját teherautóra rakta, majd a határban kidobta. Nem volt nehéz megtalálni. 

Vádat emeltek egy Marcaliban lakó férfi ellen, aki úgy szabadult meg néhai édesanyja dolgaitól, valamint egyéb veszélyes hulladékoktól, hogy Marcali határában engedély nélkül lerakta azokat – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi gyorsan lebukott, ugyanis a szemét között anyja személyi és egyéb hivatalos iratait is kidobta.

A meg nem nevezett férfi 2023 januárjában döntött úgy, hogy a vele közös háztartásban élt édesanyjának feleslegessé vált holmijaitól megválik – írta az ügyészség. A férfi mindezt úgy valósította meg, hogy az elhunyt asszony ruháit, háztartási eszközeit, személyi és egyéb hivatalos iratait, továbbá a saját mikrohullámú sütőjét és olajjal szennyezett kannáit Marcali külterületére vitte egy platós gépjárművel.

A férfi az önkormányzat tulajdonában lévő, aljnövényzettel borított területen a két-három köbméter, részben veszélyes hulladékot tartalmazó dolgokat engedély nélkül elhelyezte, majd a helyszínről távozott.

A marcali rendőrök azonban a szemétben talált iratok alapján az elkövetőt hamar kézre kerítették, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, majd elszállította a hulladékot.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett miatt a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Ügyészség

 

#Baleset-bűnügy#szemét#hulladék#illegális szemétlerakás#ügyészség#rendőrség#marcali

Címlapról ajánljuk