Baleset-bűnügy

Feministának hitte, ezért megütötte és megrugdosta a bolti eladónőt a férfi

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 14:04

Dél-Koreában letartóztattak egy férfit, aki azért vert meg egy bolti eladónőt, mert feministának hitte rövid haja miatt. A támadó egy másik, 50 év körüli vásárlót is bántalmazott, aki megpróbált közbelépni.

 

Dél-Koreában letartóztattak egy férfit, aki múlt pénteken késő este megtámadott egy női bolti dolgozót, miután azt hitte, hogy feminista – írja a BBC.

A térfigyelő kamerák felvételein látható, amint a 20-as éveiben járó férfi éjfél után belép a Gyeongsang tartomány déli részén fekvő Jinju város egyik üzletébe, majd megüti és megrúgja a nőt. A férfi egy másik, 50 év körüli vásárlót is bántalmazott, aki megpróbált közbelépni.

A férfi azért támadta meg a nőt, mert rövid haja volt, és ezért feltételezte, hogy feminista.

„Mivel rövid a hajad, biztosan feminista vagy. Én egy hímsoviniszta vagyok, és úgy gondolom, hogy a feministák megérdemlik, hogy megtámadják őket" – mondta a boltosnak a férfi a helyi médiában közölt rendőrségi kommentárok szerint.

A támadó egészen addig verte a nőt, amíg a helyszínre érkező rendőrök meg nem állították. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, ahogy a közbeavatkozó vendég is, de nincsenek életveszélyben. A hatóságok szerint 

a férfi ittas volt, és korábban skizofréniát diagnosztizáltak nála, kezelés alatt állt.

A BBC megjegyzi: a fejlett országok közül Dél-Koreában nagy egyenlőtlenségek vannak a nemek között. Az utóbbi években a feministaellenes érzelmek is erősödtek, különösen a fiatal férfiak körében, akik úgy érzik, hogy a progresszív folyamatok miatt pont őket éri hátrány. A rövid hajú nők már korábban is támadások célpontjai voltak, miután soviniszták a hajviseletüket a feminizmussal hozták összefüggésbe, amit a férfigyűlölettel azonosítottak.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#dél-korea#nők elleni erőszak#feminizmus#bolti eladó

Címlapról ajánljuk