Baleset-bűnügy

Videó: tűz ütött ki egy drogrehabon, harmincketten meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 13:54

Legalább harmincketten meghaltak egy észak-iráni drogrehabilitációs központban, miután tűz ütött ki az épületben. 16 másik embert kórházba szállítottak, az intézmény igazgatóját letartóztatták.

Legalább 32-en meghaltak egy észak-iráni drogrehabilitációs központban, miután tűz ütött ki az intézményben pénteken kora reggel, és további 16 embert kórházba szállítottak – közölték a helyi hatóságok.

A BBC cikke szerint az eset Langarudban, a Teherántól északra fekvő Gilan tartomány egyik városában történt. Az első vizsgálatok eredménye alapján egy fűtőtest gyulladt ki, a tűz aztán átterjedt az épület többi részére is. A helyi média szerint több embert letartóztattak, köztük az igazgatót is, míg kivizsgálják az ügyet.

A közösségi médiában meg nem erősített videók is terjednek a tűzvészről: 


A BBC szerint más felvételeken pedig az látható, amint tűzoltók és mentőautók gyülekeztek a helyszínen. A központ tetőszerkezete megsemmisült, ablakai betörtek, falait pedig feketére festette a füst.

A rehabilitációs központ mintegy 40 férőhellyel rendelkezik, egyes becslések szerint Iránban van a világon a legtöbb egy főre jutó ópiumfüggő. Az országban egyébként halálbüntetést szabnak ki a visszaeső drogcsempészekre és kereskedőkre – az Amnesty International júniusi jelentése szerint csak idén 173 embert kivégeztek kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt –, ugyanakkor az ország számos rehabilitációs programot működtet a kábítószerfüggők számára.

Nyitókép: Twitter/IranIntl_En

#Baleset-bűnügy#tűzeset#irán#drog#rehab#Videó

Címlapról ajánljuk