Baleset-bűnügy

Lemondott az igazgató a balatonföldvári iskolában, ahol elsült egy fegyver

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 14:13

Az igazgató lemondásával egy időben a tankerület közölte, az eljárás lefolytatását követően adnak további tájékoztatást.

Lemondott a balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, miután pénteken lövés dördült az intézményben – írta meg a 24.hu.

A Siófoki Tankerülti Központ a Balatonföldvári Önkormányzat oldalán közleményt adott ki, melyben azt írják: „október 27-én történt sajnálatos események kapcsán (…) a rendőrség és a fenntartó megteszi a szükséges intézkedéseket, az eljárás lefolytatását követően adunk további tájékoztatást.

Az intézmény igazgatója, Nagyné Horváth Annamária lemondott magasabb vezetői megbízásáról, távolléte idején (…) Farkasné Geiger Csilla igazgatóhelyettes látja el az igazgatói feladatokat.  

 

Múlt pénteken a pályaorientációs napon egy hivatásos vadász tartott előadást a gyerekeknek, eközben sült el az egyik fegyver egy hetedikes fiú kezében. A fegyver csöve az ablak felé állt, csak néhány centin múlt, hogy nem történt tragédia. A Vadászkamaránál elhatárolódtak az esettől, azt mondták iskolai előadásra sosem visznek fegyvert. 

A rendőrség foglalkozáskörében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 43 éves vadászt. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogyan került éles lőszer a fegyverbe. Érezte a süvítő hangot és a becsapódást – ezt mondta az RTL Híradónak a férfi, aki a balatonföldvári iskola előtt állt, amikor lövés dördült:


Nyitókép: RTL

 

#Baleset-bűnügy#igazgató#lemondás#balatonföldvár#iskola#fegyver

Címlapról ajánljuk