Baleset-bűnügy

Arra kényszerítette tini lányát egy korábbi gyámügyes, hogy vegye fel, amikor egy férfivel szexel

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 9:08

A lány a mai napig pszichológushoz jár, apja csak remélni tudja, hogy egyszer sikerül feldolgoznia a történteket. 

Másfél éven keresztül kényszerítette arra kamaszlányát a mezőkövesdi B. Viktória, hogy gyermeke telefonnal videóra vegye, ahogy ő közösül újdonsült barátjával – írta a Blikk. A lánynak az aktusok után anyja készülékére át kellett küldenie a felvételeket, amelyeket így a pár bármikor újra megnézhetett.

A nőt végül a gyerek apja buktatta le: amint tudomást szerzett az eseményekről, azonnal a rendőrséghez fordult. Az erősen traumatizált lányt és kisebb testvérét azonnal elvették B. Viktóriától, az eset kirobbanása óta az édesapjukkal élnek. A történteteket rengeteg fotó és videó bizonyítja.

A cikk szerint a nő több diplomával is rendelkezik, korábban éveken keresztül a helyi családsegítőben dolgozott, előtte pedig egy katolikus iskolában volt tanár. Utolsó munkahelye a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi kirendeltsége volt, először helyettes, majd vezető beosztásban. Amint kiderült, hogy mit tett, innen is távoznia kellett. Jelenleg alkalmi munkákból él.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közölte: amint tudomást szereztek az ellene indult büntetőeljárásról, a Szeretetszolgálat haladéktalanul felfüggesztette intézményvezetői beosztásából B. Viktóriát, aki a mezőkövesdi hajléktalan emberek számára nyitott éjjeli menedéket és nappali melegedőt vezette, rövid idő után pedig az asszony munkaviszonya is megszűnt a karitatív szervezetnél. „B. Viktória a családsegítő központból jött át a hajléktalan ellátó intézménybe. Tette összeegyeztethetetlen a Máltai Szeretetszolgálat küldetésével és értékrendjével, ahol munkaviszonya már másfél hónappal ezelőtt megszűnt” – írták. 

A lány apja a lapnak azt mondta: „Higgyék el, lenne mit mondanom és szívem szerint kiteregetném a szennyest, de pont a gyerekek miatt nem teszem. Amit ez a nő tett, az borzalmas! A lányom a mai napig pszichológushoz jár. Imádom őt és az öccsét is, remélem, egyszer kiheverik a megrázkódtatást”.

„Védencem mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett. Rettentően sajnálja, amit tett. A partnerével szakított és nagyon reméli, hogy még láthatja a gyermekeit” – fogalmazott B. Viktória jogi képviselője, Lichy József. B. Viktória szabadlábon védekezhet.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#kényszerítés#gyámügy#szex#erőszak

Címlapról ajánljuk