Baleset-bűnügy

Tizenhét település maradt áram nélkül a vihar miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 21:11

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte, tizenhét településen nincs áram a pénteki vihar miatt. Volt, ahol egy iskola kéményét is ledöntötte a viharos szél, míg máshol egy kórház tetején a napelemtáblákat szakította le.

Baranya megyében 13, Csongrád-Csanádban pedig négy település maradt áram nélkül, miután a viharos időjárásban fák dőltek az elektromos vezetékekre – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek késő délután az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az áramkimaradás mintegy 5000 fogyasztási helyet érint, és a tűzoltók folyamatosan tisztítják meg az elektromos vezetékek környékét a faágaktól, hogy az áramszolgáltató mielőbb helyre tudja állítani az ellátást. Az OKF szóvivője azt mondta:

a viharos szél miatt országszerte 160 esetben avatkoztak be a tűzoltók, és még több mint száz helyre kell kivonulniuk az esti órákban.

A Baranya megyei Dencsházán egy templom kétszer négy méteres csúcsdíszét fújta le a szél, míg a vihar miatt a helyi iskola kéménye is ledőlt, emiatt az épület fűthetetlenné vált. Szegeden egy általános iskola tetejét bontotta meg a viharos szél, míg a bajai Rókus utcai kórház tetején a napelemtáblákat szakította le. A leesett napelemtáblák a környező épületeket is megrongálták, illetve több helyen elektromos vezetékek is leszakadtak – sorolta a szóvivő.

Mint közölték, a vihar elsősorban a déli megyékben tombol, de a Balaton-környékén is sok gondot okozott. Szántód és Zamárdi között, valamint Tihanyban kidőlt fák akadályozták a forgalmat, a tihanyi révnél pedig egy távközlési oszlop dőlt az útra.

A pénteki ítéletidő után szombaton felmelegedés várható, napsütés és akár 20 fok is lehet:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#Időjárás#vihar#áramszünet#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk