Baleset-bűnügy

Pert indított egy nagyharsányi tanár, amiért be kellett adatnia a Covid-oltást, de a bíróság elutasította

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 8:37

Szerinte jogtalan volt, hogy ráerőltették a „kísérleti vakcinát”. 

Elutasította a bíróság a nagyharsányi tanárt, aki orvosokat perelt, amiért beoltották Covid ellen – írta a Népszava.

A lap cikke szerint a Nagyharsányban élő Költő Előd 2021-ben kapott három Covid elleni oltást az egyik baranyai kórházban. A tanárként dolgozó férfi nem szeretett volna védőoltást kapni, ám ha meg akarta tartani állását, nem tehetett mást. Különösebb mellékhatást nem érzett az oltásokat követően, ennek ellenére 2023 áprilisában annak a kórháznak, amelytől a vakcinát kapta, három oltóorvosát a pedagógus feljelentette, mivel ők nem tájékoztatták a pácienseket arról, hogy szerinte az injekció „kísérleti gyógyszer”, így mellékhatásai ismeretlenek. (Az érintett pedagógus mRNS alapú vakcinát kapott.)

A rendőrség az egészségügyi önrendelkezési jog megsértésének gyanújával indított nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta, ezért a férfi – a Vészharang Egyesület jogi segítségével – pótmagánvádas eljárásban folytatta harcát, de immár a kórházigazgatót idéztette bíróság elé, mondván: az ő dolga lett volna utasítani az orvosokat arra, hogy adjanak az oltottaknak felvilágosítást.

A Pécsi Törvényszék augusztusban tárgyalás mellőzésével döntött az ügyben, és úgy látták, nem történt bűncselekmény, hisz köztudott volt, hogy a vakcinát ideiglenes engedély alapján adják be a pácienseknek. Költő Előd jogi képviselője fellebbezett, így került az ügy a táblabíróságra. Szerdán másodfokú bíróság is elutasította a a vádindítványt. A döntést azzal indokolták, hogy Költő Előd a kórházigazgató ellen eredetileg nem tett feljelentést, így vele szemben pótmagánvádlóként sem léphet fel.

Miközben a bíróság meghozta határozatát, az ítélőtábla előtt mintegy hetvenen demonstráltak az ellen, amit „Covid-diktatúrának” neveztek. 

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Vajda János/MTI

#Baleset-bűnügy#pedagógus#bíróság#oltás#covid

Címlapról ajánljuk