Baleset-bűnügy

Három ember halálát okozta a száguldozó embercsempész Táborfalvánál

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 10:50

180 kilométer per órával haladt, amikor lesodródott.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt azzal az embercsempésszel szemben, aki balesetet okozott idén januárban, miközben hét külföldit fuvarozva a rendőrök elől menekült. A kocsiban ülők közül hárman meghaltak, olvasható az ügyészség közleményében.

A moldáv állampolgárságú elkövető egy embercsempész-hálózat tagjaként szállított át Magyarországon Nyugat-Európa irányába autójával az országba illegálisan belépett külföldi állampolgárokat. Január 3-án éppen hét személyt próbált tovább csempészni, amikor az M5 autópályán a rendőrök ellenőrizni akarták. A csempész nem állt meg, hanem a járművet folyamatosan gyorsítva, az autópálya sávjai között cikázva próbált egérutat nyerni.

Végül már legalább 180 km/h-s sebességgel haladt, amikor az autó Táborfalva közelében lesodródott az útról. A kocsi több fának is nekiütközött, majd a vadvédő kerítés állította meg. A csempész kiugrott az autóból, és a csempészett személyeket hátrahagyva elmenekült. Csak két órával később, Pusztavacson sikerült elfogni.

Három ember halálát okozta a száguldozó embercsempész Táborfalvánál
Fotó: Ügyészség

A baleset következtében hárman életüket vesztették, és a többiek is megsérültek.  

Az ügyészség közlése szerint a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben minősített embercsempészés bűntette, kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a moldáv férfi ellen.

Korábban hasonló eset történt Kiskunmajsa térségében, erről az RTL Híradója is beszámolt:


Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#embercsempész#táborfalva#autópálya#m5#meghalt#vád

Címlapról ajánljuk