Baleset-bűnügy

Műtétek sorozata vár a börgöndi repülőbalesetben megsérült kislányra, családja a csőd szélére került

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 6:30

Felnőtt koráig küzdenie kell a teljes gyógyulásért annak a kislánynak, aki súlyosan megsérült a börgöndi tragédiában.

Ma már jobban van, de sokáig altatásban tartották és volt, hogy naponta több műtéten is átesett az a 9 éves kislány, aki a börgöndi repülőgép-katasztrófában sérült meg súlyosan, írja a Blikk.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, szeptember 10-én, vasárnap földbe csapódott és felrobbant egy veteránnak számító, North American Aviation T–28 Trojan kisrepülőgép a börgöndi repülőnapon. A tragédiában a repülőgépben ülő két pilóta – Rózsavölgyi Vilmos és a fia, Árpád – életét vesztette.

A gép egy autó mellett csapódott a földbe, ahonnan egy négytagú család figyelte a légi parádét. Hárman közülük - a két szülő és 9 éves kislányuk - súlyos égési sérüléseket szenvedtek, míg kisfiuk könnyebb sérülésekkel megúszta.

A Blikk úgy tudja, hogy a kislánynak a két keze égett meg nagyon. Van esély rá, hogy teljesen rendbejön, de addig rengeteget kell küzdeni a gyógyulásért: felnőtt koráig valószínűleg műtétek sorozata vár még rá.

A család a baleset miatt nagyon rossz anyagi helyzetbe került. Egyik szülő sem tud még dolgozni, a folyamatos orvosi kezelések pedig viszik a pénzt. Karádon, ahol a család él, gyűjtést szerveztek a család megsegítésére:

Hihetetlen összefogás alakult ki: nem csak nálunk szerveztek adományozó akciókat, de több környékbeli település is bejelentkezett, hogy csatlakoznának

mondta el Schádl Szilárd polgármester a Blikknek.

Korábban arról írtunk, hogy a börgöndi repülőnapon megsérült család véletlenül lehetett ott a rendezvényen. A tragédia fejleményeiről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: helyszínelők a börgöndi repülőternél, a parkoló autónál, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett – Fotó: Lakatos Péter / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#börgöndi repülőnap#műtétek

Címlapról ajánljuk