Baleset-bűnügy

Videó: lövésekkel állították meg egy ámokfutó embercsempészt Szentendrén

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 15:32

Három lövéssel sikerült megállítani egy audis embercsempészt a rendőröknek Szentendrén, akit már Kiskunmajsától követtek.

Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész gépjárművét szerdán – közölte a police.hu.

Azt írták, hogy kilenc menekülttel 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült az az embercsempész a rendőrök elől, akinek járművét Szentendre felől Visegrád felé tartva sikerült mozgásképtelenné tenni.

A rendőrök Kiskunmajsától követték váltott járművekkel az Audit, ami úgy hívta fel magára a figyelmet, hogy elvakította a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőreit, majd a jelzésükre nem állt meg.

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni.

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. A találatok ellenére az autó tovább haladt, de sebessége folyamatosan csökkent, majd néhány kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, még Szentendre területén mozgásképtelenné vált a jobb első gumiját ért lövés miatt.

A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.


Az utasok –  elmondásuk szerint – valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron át jutottak Magyarországra. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük Törökországban.

Az embercsempész rendőrök keresik, a menekülteket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#szentendre#kiskunmajsa#embercsempész#ámokfutó

Címlapról ajánljuk