Üvöltött a tanárral, majd iskolaőrre támadt az anya FerencvárosbanKét nap alatt elítélték.
Baleset-bűnügy

27 éves anyuka üvöltözött az osztályfőnökkel, majd rátámadt az iskolaőrre Ferencvárosban

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 9:46

Két nap alatt elítélték. 

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral, számolt be az ügyészség honlapján.

A vád szerint a vádlott gyermeke egy IX. kerületi általános iskolába járt. A nő 2023. szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően, időpont egyeztetés nélkül bement az iskolába azzal a céllal, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felhívta a szülőt arra, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, illetve, amikor a vádlott elindult felfele a lépcsőn, arra, hogy tanítás van, és ne menjen be a tanterembe.

A nő ezt figyelmen kívül hagyta és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő a számonkérést kiabálva folytatta. Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A nő ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A szülő 

kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő un. taktikai öv a földre esett.

Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget. Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, amelynek eredményeként őt a bíróság a váddal egyezően, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Nyitóképünk illusztráció. – Fotó: Varga György / MTI

#Baleset-bűnügy#iskolaőr#iskola#tanár#osztályfőnök#támadás

Címlapról ajánljuk