Zavarta a favágás, lépen lőtte a szomszédja kutyájátA reggeli favágás zajára annyira ideges lett, hogy felkapta légpuskáját, és célba vette a szomszéd kutyáját.
Baleset-bűnügy

Zavarta a favágás, lépen lőtte a szomszédja kutyáját

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 10:12

A reggeli favágás zajára annyira ideges lett, hogy felkapta légpuskáját, és célba vette a szomszéd kutyáját. 

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy borsodi férfi ellen, aki légpuskával lőtte meg szomszédja kutyáját, mert zavarta a favágás zaja – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Az eset még februárban történt egy borsodi kistelepülésen. A családi házban élő vádlottat az ügyészség közlése szerint egyre jobban és jobban zavarta, hogy a szemközti ház udvarán faipari munkákat végez rendszeresen a tulajdonos fia.

2023. február második felében egy reggel az ingatlanban fát vágtak, a zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt életmentő műtéttel el kellett távolítani. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#kutya#állatkínzás#favágás#szomszéd#borsod#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk