Baleset-bűnügy

A szerencse fia az a hegymászó, aki 600 métert zuhant, és csak pár karcolást szerzett

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 16:07

Akkorát esett, mint két Eiffel-torony.

Kivételes szerencséje volt egy hegymászónak, aki 600 métert zuhant egy hegyoldalról nemrég, de csak kisebb sérüléseket szerzett – írja a SkyNews.

A rendőrséget szombaton riasztották az Új-Zéland északi szigetének nyugati partján fekvő Taranaki-hegyhez, amikor a hegyet megmászó csoport egyik tagja lezuhant.

A csapat egyik tagja ezután lemászott, hogy megpróbálja megtalálni a férfit, majd a Taranaki Alpine Rescue egyik tagja is követte őt, aki éppen a környéken tartózkodott. A páros kisebb sérülésekkel találta meg a férfit, akinek csak néhány dolog hiányzott a felszereléséből. 

A rendőrök ismét felszerelték a férfit és lesegítették a hegyről, hogy majd újra találkozhasson a csapatával.

A hatóságok úgy vélik, hogy a szokásosnál melegebb időjárás felpuhította a jeget, amely segített megfékezni a hegymászó zuhanását.

„Rendkívül szerencsés, hogy életben van. Ezek komoly kihívásokkal teli területek, és ha valami rosszul sül el, annak gyakran súlyos következményei vannak” – írta a rendőrség.

A rendőrség szerint a hegynek ez a része különösen veszélyes, két évvel ezelőtt két hegymászó is a halálba zuhant a helyszínen.

Nyitókép: Janice Chen / Getty Images

#Baleset-bűnügy#hegymászó#hegy#zuhanás#sérülés

Címlapról ajánljuk