Baleset-bűnügy

„Örökre fekete betűkkel” – megszólaltak a tragédiával zárult repülőnap szervezői

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 11. 11:47

Az Albatrosz Repülő Egyesület együttérzését fejezte ki, és felhívta a figyelmet, hogy a két halálos áldozattal járó légi parádé volt az első befejezetlenül maradt repülőnap.

Hétfő délelőtt közleményt jelentetett meg Facebookon Szilády Dezső, a börgöndi repülőnapot szervező székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület elnöke, amelyben a vasárnap történt, két halálos áldozattal járó repülőgép-balesetre reagált.

Szilády Dezső azt írta, hogy 2023. szeptember 10., a 28. Börgöndi Légiparádé napja, amelyre az egyesület hónapok óta, erejét megfeszítve készült, „örökre fekete betűkkel kerül be a szervezet és a város emlékkönyvébe”.

A bekövetkezett légikatasztrófa miatt a vasárnapi lett az első befejezetlen repülőnap

– fogalmazott az egyesület elnöke, hozzátéve, hogy  

az egyesület tagjai egy emberként, mély megrendüléssel a szívükben fejezik ki együttérzésüket az elhunyt repülősök családtagjai felé, felmérhetetlen súlyú gyászukban osztoznak, az áldozatok emlékét tisztelettel megőrzik.

Az Albatrosz Repülő Egyesület a fentieken túl mielőbbi, gyors gyógyulást kíván a tragédia sérültjeinek, és felajánlja segítségét és támogatását a baleset sérültjeinek.

Szilády Dezső reményét fejezte ki, hogy a csaknem harmincéves múltra visszatekintő börgöndi repülőnap vendégei a kialakult nehéz helyzetben is kitartanak a több mint százéves székesfehérvári repülés értékeinek megőrzésén dolgozó egyesület mellett.

A repülősök nagy családjáért, a jövőért, Székesfehérvár közösségéért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni. Most lehajtott fejjel, de a korábbiakhoz méltó elkötelezettséggel

– zárta a közleményt az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke.


Mint arról az rtl.hu is beszámolt, vasárnap földbe csapódott és felrobbant egy veteránnak számító, North American Aviation T–28 Trojan kisrepülőgép a börgöndi repülőnapon. A tragédiában a repülőgépben ülő két ember – apa és fia – életét vesztette.

A Trojan típusú repülőgép bemutató repülés közben, egy orsó végén gyorsan veszíteni kezdett magasságából, és lezuhant. A gép egy autó mellett csapódott a földbe, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egy kisfiú pedig könnyebben sérült meg. Az RTL Híradó riportja a történtekről:


Nyitókép: Albatrosz Repülő Egyesület / Facebook

#Baleset-bűnügy#baleset#börgöndi repülőnap#börgönd#székesfehérvár#repülőnap#repülőgép-baleset

Címlapról ajánljuk