Baleset-bűnügy

Összeomlott a börtönben az albertirsai családirtó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 4. 13:18

Az elmemegfigyelőben lévő albertirsai családirtóban mostanra tudatosult, hogy mit művelt két hónappal ezelőtt.

Mint arról korábban az RTL is részletesen beszámolt, július elején egy vascsővel agyonverte 32 éves feleségét és megfojtotta két és féléves kislányát egy albertirsai férfi. A volt katona tette után öngyilkosságot kísérelt meg, de nem járt sikerrel, így végül inkább föladta magát.

Az albertirsai tanyán élő nő többször is kért távoltartási végzést a 35 éves férfival szemben. N. Arnold ugyanis többször bántalmazta már a tőle válófélben lévő feleségét. Amíg a végzés érvényben volt, addig nem volt semmi gond, de ahogy a végzés lejárt, a férfi hazament és pár napon belül ismét összeveszett Andreával. Egy ilyen veszekedés után ölte meg a nőt és a közös gyermeküket.

A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe utalta kivizsgálásra. A családirtó eközben többször elsírta magát a bíróság folyosóján.


Ifj. dr. Szilágyi István, a férfi kirendelt védője a Blikknek azt mondta, hogy bár a férfi sokáig nem mondott semmit a rendőröknek, nemrég „ténybeli beismerő vallomást” tett:

Összeomlott a börtönben, tudatosult benne, hogy mit művelt, a tetteivel való szembenézés pedig nyilvánvalóan borzasztóan megviseli. (…) Végtelenül megbánta a cselekedeteit és nagyon rossz lelki állapotban van. A gyilkosságokra egyáltalán nem is emlékszik.

Az ügyvéd szerint a férfi tetteire nincs mentség, de beszámolt a családirtáshoz vezető okokról és azokról az élethelyzetekről is, amik az ominózus vitához vezettek:

Ezalatt történt valami, ami kiváltotta belőle ezt az indulatot, de az áldozat kegyeleti jogai miatt a családjára való tekintettel erről többet nem mondhatok. Válófélben voltak, de a védencem is járt ügyvédnél, együttműködött volna a jogi folyamatban, a szörnyű tetteinek nem az volt az oka, hogy nem akarta volna felbontani a házasságot.

N. Arnoldnak jelenleg csak az édesanyjával tart kapcsolatot, aki próbálja tartani benne a lelket. „Kiáll mellette, hiszen a gyermeke, bármit is tett” – magyarázta az ügyvéd.

A férfi tettéért akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#bűnügy#albertirsa#családirtó

Címlapról ajánljuk