Baleset-bűnügy

Albertirsai családirtás: a szomszéd szerint a gyilkos korábban többször bántalmazhatta párját

rtl.hurtl.hu

2023. július 2. 14:00

A nő a szomszédoknak többször is elmesélte, hogy retteg N. Arnoldtól.

A Bors helyszíni riportja során egy szomszéddal sikerült beszélniük, aki ismerte N. Arnoldot és a családját. Az egyik szomszéd elmondása szerint Andrea korábban elmesélte nekik, hogy a párja többször bántalmazta.

A nő távoltartási végzést kért N. Arnold ellen. Amíg a végzés érvényben volt, addig nem volt semmi gond, de ahogy a végzés lejárt, a férfi hazament és pár napon belül ismét összeveszett Andreával. Ezután a veszekedés után ölte meg a nőt és a közös gyermeküket. A szomszéd, akit a lap Marika néninek hív, elmondta, hogy tudták, nincs rendben a pár kapcsolata. 

Amikor találkoztunk, én mindig beszéltem velük pár szót, mindig nagyon kedvesek voltak. A férfi újította fel a házat, dolgosnak ismertem meg. Amikor Andi egyedül volt, akkor kicsit tudtunk beszélgetni komolyabb dolgokról is. Elmondta, hogy Arnold többször is bántalmazta őt, éppen ezért kért ellene távoltartási végzést.

– mondta az idős nő, aki elmondta, hogy a férfi egy alkalommal ittas állapotban esett neki Andreának.

Egyszer azért bántotta őt a férfi, mert ivott, ő pedig nem főzött, de ez biztos, hogy nem így történt, hiszen akkor mind a két gyerek itthon volt, Andi mindig főzött rájuk.

– mondta a szomszéd.

Marika néni szerint Andrea elmesélte, hogy az apukája nem jöhet ide hozzá és a két és fél éves kis Zsófikához, ugyanis Arnold megtiltotta neki. A szomszéd úgy véli, az apa nem nézte jó szemmel, amit a lányával művelt N. Arnold.

Mi nem hallottuk őket sose kiabálni, a gyilkosság napján se vettünk észre semmit. Még napközben Zsófika itt biciklizett az utcában, mert kihoztam az egyik kutyánkat és vele foglalkozott. Aztán este már nagyon nagy volt a csend és utána már csak a rendőrautókra figyeltünk fel, ők mondták el, mit tett a férfi

– emlékezett vissza a gyilkosság napjára.

Az albertirsai tragédiával korábban az rtl.hu is írt cikket, az RTL Híradója pedig a helyszínen készített riportot:

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Baleset-bűnügy#albertirsa#családirtás#gyilkosság#n. arnold

Címlapról ajánljuk