Baleset-bűnügy

Disznóvágásra kellett üsttető, ellopták a 60-as táblát a főútról

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 12:28

A 4211-es számú út mellett lecsavaroztak, majd elvittek egy 60 km/h-s sebességkorlátozó jelzőtáblát. Nem jutottak vele messzire. 

Hétvégén disznótor lesz, szükségem van a táblára üsttetőnek – mondta egy férfi a kollégájának a 4211-es számú út mellett, mielőtt lecsavarozták, és elloptak egy 60 km/h-s sebességkorlátozó jelzőtáblát.

A két férfi munkájuk során Debrecenből, tavaly novemberben autóval mentek Hosszúhátra. Az egyiküknek megakadt a szeme a táblán, és állítása szerint azért vitte el, mert disznótoros lesz, és pont jó lenne neki üsttető gyanánt. Az öröm múlandó volt: egy biztonsági kamera éppen felvette, amint az oszlopról lecsavarozták a táblát, a dolgozók pedig értesítettek a rendőrséget.

Az elkövetők folytatták útjukat, azonban a rendőrök utolérték őket telefonon, és szóltak nekik, hogy forduljanak vissza. A felszólításnak eleget tettek, majd a helyszínen visszaadták a táblát, sőt vissza is szerelték a helyére, az eredeti állapotába.

Ugyanakkor mindkét férfival szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt emeltek vádat idén márciusban. A Püspökladányi Járásbíróság a táblát lecsavarozó férfit 100, a társát pedig 80 óra közmunkára ítélte. 

Nyitókép: Soeren Stache / picture alliance via Getty Images

#Baleset-bűnügy#sebességkorlátozó jelzőtábla#lopás#disznótor

Címlapról ajánljuk