Baleset-bűnügy

Gyorshajtó gázolt halálra egy zebrán átkelő nőt Kecskeméten

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 10:53

A sofőr hiába fékezett, nem tudta elkerülni a gyalogost.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető sebességtúllépése miatt a kijelölt gyalogátkelőhely előtt nem tudott megállni és így elütötte a zebrán gyalogosan átkelő sértettet, aki a helyszínen életét vesztette, közölte az ügyészség.

A férfi 2022. december 18-án, éjjel, egy olyan kecskeméti utcában vezette az autóját, ahol üzemzavar miatt a közvilágítás nem működött, a látási viszonyok korlátozottak voltak. Ennek ellenére a vádlott a megengedett 50 km/óra helyett mintegy 66-70 km/óra sebességgel hajtott.

Gyorshajtó gázolt halálra egy zebrán átkelő nőt Kecskeméten
Fotó: Ügyészség.hu

Az utcában lévő zebrához érve a férfi észrevette, hogy egy nő megy át az úton, de mivel túl gyorsan hajtott, nem tudta átengedni. A férfi vészfékezett és autóját balra kormányozta, ennek ellenére az ütközést nem tudta elkerülni, 50-55 km/óra sebességgel elütötte a gyalogost.

A nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség indoklása szerint „a baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint lakott területen legfeljebb 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni és emiatt megszegte azon előírást is, amely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.”

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

Nyitókép: Ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#gyorshajtás#zebra#elgázol#meghalt##kecskemét

Címlapról ajánljuk