Baleset-bűnügy

Kisfiam, siess haza, várunk, ne maradj sokáig! – így búcsúzott az agrádi állomáson halálra gázolt fiától édesanyja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 26. 10:11

A kerekesszékes férfit múlt hét pénteken gázolta halálra egy vonat Agárdnál, a vasútállomásnál lévő gyalogos átjáróban. Az állomás liftje nem működött, ezért próbálta a férfi a peront kerülőúton megközelíteni.

Mint arról az rtl.hu is részletesen beszámolt, múlt hét pénteken halálra gázolt a vonat egy kerekesszékes férfit a Velencei-tónál, az agárdi vasútállomásnál lévő gyalogos átjáróban.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, de az áldozat anyja a Telexnek azt mondta, hogy fia, Tibor nem sietett, volt ideje a vonat indulásáig, de miután az állomás liftje nem működött, kénytelen volt a peront kerülőúton megközelíteni és a síneken átvezető járdára hajtani motoros székével. A férfi láthatta a közeledő személyvonatot, de azt hihette, hogy még átér előtte. A szerelvény viszont átmenő járat volt, nem lassított, és elkapta a mozgássérült mopedjének a végét.


A Bors szombati cikke szerint a nő képtelen elfogadni a fia halálát, és úgy döntött, maga nyomozza ki, hogy pontosan hogyan történt a tragédia.

A rendőröktől megtudtam, hogy a mozdonyvezető azt mondta, Tibor a sínen állt a mopedjével. A héten viszont beszéltem a boncmesterrel, aki szerint ez nem lehet igaz, ugyanis a fiam teste egyben maradt, halálát a belső szervei leszakadása okozta. A szerelvény valószínűleg a rokkantkocsi hátulját kapta el, és nekivágta egy oszlopnak. Az egész néhány másodpercen múlott

– mondta a Borsnak az idős asszony.

A férfi édesanyja a Borsnak elmondta, hogy mielőtt elszállították fia hottestét az állomásról, odaengedték hozzá. Akkor még nem fogta fel, hogy a gyermeke meghalt:

Megsimogattam, megpusziltam és azt mondtam neki, kisfiam, siess haza, várunk, ne maradj sokáig!

Tibor holttestét pénteken elhamvasztották. Édesanyja azt tervezi, hogy otthonában tartja majd az urnát, nem lesz temetés vagy búcsúztató.

Ragaszkodom hozzá, hogy örökre velem maradjon.

– mondta a nő, hozzátéve, hogy fia mindössze 4000 forintot hagyott maga után:

Ennyi maradt a rokkantnyugdíjából. Ezt a pénzt az unokám örökli.

#Baleset-bűnügy#baleset#velencei-tó#agárd#vasútállomás#vonatgázolás#kerekesszékes férfi

Címlapról ajánljuk