Baleset-bűnügy

Videó: a forgalommal szembe gurult be az M5-ösre egy 17 embert szállító furgon, miután a sofőr kiugrott a járműből

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 8:57

Embercsempészet és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat a román férfi ellen.

Embercsempészet és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy román férfi ellen, aki a rendőrök elől menekülve kiugrott furgonjából, ami 17 emberrel a rakterében irányítás nélkül gurult be a forgalommal szembe az M5-ös autópályára. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.

A felvételen látni, ahogy a furgon egy lehajtónál gurul be az autópályára, a forgalommal szemben, és végül a középső elválasztó korlátnak ütközve áll meg. Szerencsére az ütközést el tudták kerülni az érkező autók, és senki sem sérült meg - írta az ügyészség.

Az eset március 31-én történt. A sofőr a szerb-magyar határ közelében vette fel a 17 külföldi állampolgárt, akiket a furgon rakterébe rakott, ami az ügyészség közlése szerint  szűk volt, rosszul szellőzött, valamint ülések, és biztonsági övek sem voltak – írta a Telex. A rendőrök Lajosmizse magasságában akarták megállítani a furgont, de a sofőr nem állt meg, hanem menekülni kezdett, és végül az autóból kiugorva magára hagyta utasait.

Az M5-ös autópályán az elmúlt években több embercsempészettel kapcsolatos baleset is történt, köztük halálosak. 

Pár hete egy tízéves gyerek halt meg, miután az árokba borult egy menekülteket szállító autó, ő pedig kirepült az járműből. A kocsi Budapest irányába tartott, amikor valószínűleg defektet kapott, ezért sodródott le az útról. Az ötszemélyes kocsiban nyolcan utaztak.

Tavaly szeptemberben 17-en sérültek meg, köztük hatan súlyosan, amikor az őket szállító embercsempész az autópálya zajvédő falának ütközött hétszemélyes autójával.


Nyitókép: Facebook / Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#embercsempész#rendőrség#rendőrök#m5-ös#autópálya#menekülés#menekültek#migránsok

Címlapról ajánljuk