Baleset-bűnügy

Megszólalt a börtönből szabadult férfi, aki gázpisztollyal lövöldözött, amikor ki akarták lakoltatni

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 16. 6:56

Szerinte ha gázspray-t használ, két évvel kevesebbet kap.

Gázpisztollyal fogadta a kilakoltatására érkező végrehajtókat és lövöldözni is kezdett Ferenc; a börtönből frissen szabadult férfi a Blikknek adott interjút.

Mint írják, a férfi 1,4 milliárd forintos keresetet nyújtott be a végrehajtók ellen, mert úgy véli, jogtalanul zárták börtönbe, az ő hibájukból, igaz, amikor ki akarták lakoltatni, gázpisztollyal fogadta őket.

A lap megjegyzi: a férfi – aki korábban magánnyomozóként dolgozott, majd a magyar mopedautózás úttörője lett –, négy évet töltött börtönben. Néhány hete szabadult, nyomkövetőt kell hordania.

Ferenc a végrehajtás jogszerűségét elismeri, ám azt nem, ahogyan a procedúra lezajlott. Szerinte számtalan szabálytalanság történt az eljárás során. Elmondása szerint amikor megérkeztek hozzá a rendőrök, majd a végrehajtók, hogy kitegyék a családot az otthonukból, úgy döntött, hogy nem veti alá magát a szerinte törvénytelen eljárásnak.

„Hiába mondtam a rendőrnek, hogy szerintem jogellenes a végrehajtás, nem foglalkozott vele”– mesélte a lapnak a férfi. Ekkor előhúzta a gázpisztolyát, ami eredetileg azért volt nála, hogy betegye a kocsijába. 

Ha gázspray-t használtam volna, két évvel kevesebbet kapok, én viszont – nem tagadom – elkezdtem a pisztollyal durrogtatni. Senkit nem akartam megsebesíteni, a felvételeken látszik, hogy a föld felé, illetve a levegőbe irányítottam a lövéseket

– mondta Ferenc.

A lap azt írja, Ferencet végül fegyveres rendőrök szerelték le, a bíróság pedig négy évre ítélte. A férfi alig néhány hete jött ki a börtönből.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#gázpisztoly#kilakoltat#börtön#lövöldözés

Címlapról ajánljuk