Baleset-bűnügy

Fényes nappal fojtogattak és raboltak ki egy idős férfit Szolnokon

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 14. 20:39

Először csak cigit kért, aztán egyik pillanatról a másikra megváltozott a viselkedése.

Letartóztattak egy érpataki férfit, aki előbb megvert, majd kirabolt a nyílt utcán egy idős férfit Szolnokon, írja a rendőrség honlapja. Beszámolójuk szerint a gyanúsított először csak cigarettát kért az áldozattól, aztán magatartása egyik pillanatról a másikra megváltozott: a sértettet több alkalommal megütötte ököllel, fojtogatta, amitől az térdre esett.

A támadó a földön fekvő ember bántalmazását nem hagyta abba, elvette a karóráját és a mobiltelefonját. Ezt követően a karjánál fogva elrángatta egy kínai üzletbe, ahol vásároltatott magának egy pár cipőt, zoknit és egy pólót. A sértett félelmében átadta a bankkártyáját a gyanúsítottnak, aki egy dohányboltban cigarettát és szeszes italt is vett magának.

Az idős férfi – amint kiszabadult az ismeretlen folyamatos karszorításából – értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a 27 éves feltételezett elkövetőt, akit kihallgattak. Mindent tagadott, annak ellenére, hogy a nyomozók a karórát, a korábban vásárolt pólót, cipőt, zoknit, a dohányterméket és az el nem fogyasztott szeszes italokat lefoglalták tőle.

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott és bíróság elrendelte letartóztatását.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#szolnok#rablás#idős#rendőrség#fojtogatás

Címlapról ajánljuk