Baleset-bűnügy

Brutálisan megvertek egy buszsofőrt Pécsen, a Volán azt üzeni: elég volt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 21:14

A buszvezető fej-, borda- és bokasérüléseket, súlyos zúzódásokat szenvedett.

Támadás érte Pécsen a Volánbusz egyik munkavállalóját – közölte a személyszállító cég

Mint írják, az autóbusz-állomás területén három agresszív, feltehetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló személy megtámadta, ütötte, rugdosta autóbuszvezető kollégájukat. 

Az állomáson szolgálatot teljesítő biztonsági őr próbálta védeni munkatársunkat, és azonnali erősítést kért a túlerővel szemben. A helyszínen végül többszöri rendőri intézkedésre volt szükség, kollégánkat mentő szállította kórházba; fej-, borda- és bokasérüléseket, súlyos zúzódásokat szenvedett

– írták, és hozzátették, hogy a sofőrt a támadás fizikailag és lelkileg is nagyon megviselte, gyógyulása miatt kénytelen volt táppénzre menni, így a munkából több napra kiesik.

A Volánbusz közölte, hogy már korábban kezdeményezte a hasonló esetek elkerülésére a rendőrség, az önkormányzat és a közterület-felügyelet összefogását. „Az említett szervekkel, intézményekkel együtt igyekszünk megoldást találni a helyzetre, és azonnali intézkedéseket teszünk kollégáink testi épségének védelmében, alapítványunk pedig – ahogy a korábbi, hasonló eseteknél – természetesen segítséget nyújt munkatársunknak.”

A Volán emlékeztetett, hogy az autóbuszvezetők közfeladatot ellátó személyek, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek. Egy márciusi tárnoki támadás elkövetőjét például gyorsított eljárásban két év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

A cég közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben. 

Társaságunk határozottan kiáll munkatársai mellett, és minden, a normális emberi együttélés és a közösségi közlekedés alapvető szabályait betartani képtelen támadónak üzeni: elég volt!

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Baleset-bűnügy#pécs#busz#buszsofőr#sofőr#támadás#verekedés#volánbusz#volán

Címlapról ajánljuk