Baleset-bűnügy

Sok volt a három eset egy éjszakára, az utolsó helyszínen elaludt a kecskeméti betörő, a tulajdonos ébresztette fel

rtl.hurtl.hu

2023. július 31. 15:56

Egy éjszaka alatt három helyre is betört, a járőrök elfogták őt és előállították.

Néhány óra alatt három bűncselekményt követett el egy kecskeméti férfi, az utolsó helyszínen elaludt – írta a police.hu

A gyanú szerint a 27 éves férfi éjfél után átmászott egy kerítésen, és egy nyitva hagyott ablakon bejutott az épületbe, ahol magához vett egy bontatlan mobiltelefont. Egy tévét és egy laptopot is el akart vinni, de a tulajdonos megzavarta, így végül csak a 150 ezer forint értékű készüléket vette magához, miközben elmenekült.

Némi zsákmány reményében hajnali 2 óra körül megcélzott egy másik ingatlant is. A korábbihoz hasonlóan a kerítésen át jutott be az udvarba, és beugrott a konyhába, amelynek az ablakáról először leszakította a szúnyoghálót. Éppen el akarta emelni a házban lakó nő pénztárcáját, ám megszólalt a riasztó, így értékek nélkül oldott kereket. De azért hátrahagyott némi bizonyítékot: időközben kibontotta az első helyen ellopott mobiltelefont, amelyet a nadrágjába rejtett, a dobozt viszont már nem vitte magával, hanem eldobta.

Elaludt a kecskeméti betörő, a tulajdonos ébresztette fel

A tolvaj nem hagyta ennyiben a dolgot, egy harmadik háznál is próbálkozott. Ismét átmászott a kerítésen, hogy értékek után kutasson, az udvaron pedig azonnal észrevett egy autót, aminek nyitva volt az ajtaja. 

Bemászott a kocsiba, kutatás közben eltört egy értékes napszemüveget, majd a jármű jobb első ülésén elaludt. A sértett ébresztette, aki ezzel egy időben a rendőröket is értesítette. 

A járőrök a betörőt elfogták és előállították. A kecskeméti nyomozók két lopás kísérletével és egy lopás bűntettével gyanúsítják a helybélit, akit kihallgatása után őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását.

A járási ügyészség indítványára a bíróság a férfit egy hónapra letartóztatta.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#betörés#lopás#elalvás#rendőrség

Címlapról ajánljuk