Baleset-bűnügy

Hiába üvöltött, senki nem segített: elrabolta és megerőszakolta a feleségét egy férfi Pest vármegyében

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 9:28

A férfi megölelte, majd a következő pillanatban egyik kezével megmarkolta a haját, a másikkal összefogta a lábait és betuszkolta kocsijának csomagtartójába.

Az MTI a rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy elfogták azt a férfit, aki az autójába kényszerítette, megöléssel fenyegette, majd megerőszakolta a feleségét. A nő július 12-én egy bolt eladójától kért segítséget, elmondása szerint a férje bántalmazta.

A nőt munkából hazafelé menet, otthonához közel várta az egyébként tőle külön élő férje. A férfi megölelte, majd a következő pillanatban egyik kezével megmarkolta a haját, a másikkal összefogta a lábait és betuszkolta kocsijának csomagtartójába.

A nő hiába kiabált segítségért, rugdosta a kocsit, nem tudott szabadulni. A férfi egy domonyvölgyi erdős területen engedte ki a nőt, ahol kést rántott, megöléssel fenyegette, majd megerőszakolta.

A történtek után a nőt beültette maga mellé, majd elindultak a Duna túloldalára. Egy gyorsétteremnél a nő megpróbált megszökni, kiugrott a kocsiból, de hiába kért üvöltve segítséget, közelében senki nem mozdult. Az emberek végignézték, amint a férj elkapja őt, visszarángatja a kocsiba és elszáguld.

A férfi az elfogása után panasszal élt a gyanúsítás ellen, a személyi szabadság megsértését részben elismerte, de a szexuális erőszakot és a késsel fenyegetést azonban tagadta. Ahogy ő fogalmazott:

szerinte békülős együttlét volt, amibe neje beleegyezett.

A rendőrség közölte, hogy a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az azóta letartóztatott férfival szemben hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást.

Az angyalföldi gyilkosság kapcsán a Fókusz foglalkozott a családon belüli erőszakról:

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.



Nyitókép: illusztráció / Pixabay

#Baleset-bűnügy#erőszak#feleség#férj#pest vármegye

Címlapról ajánljuk