Baleset-bűnügy

Gyárfás Tamás: Nem akartam eltüntetni Fenyőt, nem is haragudtam rá

rtl.hurtl.hu

2023. július 9. 15:27

Ezzel a beszéddel készül az ítélet napjára Gyárfás Tamás – azt várja, hogy felmentik.

Nem is bizonyíték, hanem bűncselekmény hiányában várja felmentését Gyárfás Tamás, akit emberölésre történő felbujtással vádolnak Fenyő János ügyében. A Blikknek most arról beszélt, milyen érvekkel készül az ítélet előtt elmondandó, utolsó szó jogán megtehető beszédében.

Azt mondta: Fenyő János nem kedvelt engem, ez köztudott volt, üzleti konkurenst látott bennem, meg akarta szerezni a vállalkozásaimat. Nem én voltam az egyetlen, akivel ilyen volt a viszonya, rengeteg ellensége volt. Az ellentétünkről tudott a politika, hangos volt tőle a sajtó, tudtak róla bűnüldözők és a bűnözők is.

Hozzátette, hogy ő megbékélt ezzel, éppen ezért „nem akartam eltüntetni Fenyőt, nem is haragudtam rá”. Szerinte a valódi, őt igazoló tényeket ő derítette ki ügyvédjével. „A tanúk többsége attól a Tasnádi Pétertől hallotta, hogy én adtam megbízást a gyilkosságra, aki maga is elismerte, csak tréfált, átvert, ami persze még ebben a formában sem igaz” – mondta.

Az már bizonyított, hogy Fenyő Jánost Portik Tamás bérgyilkosa, Jozef Rohác végezte ki a főnöke parancsára, de kérdés, hogy Portik kinek a hatására adta ki a parancsot. „Soha nem titkoltam, hogy ismertem Portikot, bérelt tőlem egy lakást, akkor még nem tudta senki, hogy ő a magyar maffia egyik ura” – tette hozzá Gyárfás, aki ellen már négy éve húzódik a per.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Baleset-bűnügy#gyárfás tamás#fenyő jános#per#beszéd#ítélet

Címlapról ajánljuk