Baleset-bűnügy

Videón az Árpád hídi gázolás

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 13:16

A rendőrség kiadta a térfigyelő kamerák felvételeit, amin látszik, ahogy a Mercedes sofőrje nagy sebességgel kisodródik és elgázol egy járdán haladó biciklist. A sofőrt pénteken őrizetbe vették.

A Mercedes AMG sofőrje az Árpád hídon hajtott Buda irányába nem sokkal éjfél után szombat hajnalban, amikor „a 33 éves férfi elvesztette uralmát a sportkocsi felett, majd a szalagkorlátnak csapódott. A Mercedes az ütközés erejétől a gyalogosokat és kerékpárosokat az úttesttől elválasztó szalagkorlátot átszakította, és elütötte a kivilágított, szabályosan közlekedő kerékpárost. Az autó az ütközés után felborult, mintegy 70 métert csúszott, majd az utána érkező két BMW közül az egyik belecsapódott a Mercedesbe. A mentők a 26 éves kerékpáros ellátását percek alatt megkezdték, de a férfinek olyan súlyos sérülési keletkeztek, hogy a gyors és szakszerű segítség ellenére az életét már nem tudták megmenteni. A helyszínről a mentők további két sérültet – a Mercedes és az egyik BMW vezetőjét – kórházba vitték” – írta a rendőrség közleményében. Az esetről készült térfigyelő kamerás felvételeket most tették közzé.


Ahogyan az rtl.hu is beszámolt róla, a Mercedes olyan erővel csapódott a szerencsétlenül járt biciklisbe, hogy a 26 éves férfi két végtagja leszakadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást. A Mercedes sofőrjét pénteken, a kórházi kezelése után vette őrizetbe a rendőrség. A feltételezett versenyben két további BMW-s vett részt, akikkel a Mercedeszes korábban véletlenül találkozott egy kereszteződésben. Az ő felelősségüket egyelőre még vizsgálják.

Nyitókép: BRFK

#Baleset-bűnügy#árpád híd#gázolás#Videó#biciklis#rendőrség#verseny#ma

Címlapról ajánljuk