Baleset-bűnügy

Olaszország kukája lett Pécs és Kaposvár egy fegyházból szabadult férfi miatt

rtl.hurtl.hu

2023. július 3. 12:53

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki kamionszám hozatta a szemetet Magyarországra.

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra vitetett közel 1900 tonna olaszországi hulladékot, írja az Ügyészség.

A férfi fegyházbüntetésre ítélése után 2019-ben szabadult, ami után különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül. Az elkövető cégét a hulladékgazdálkodási hatóság nyilvántartásba vette, de engedélyt a részére nem bocsátott ki.

A férfi ennek ellenére szerződéseket kötött olasz vállaltokkal, ezekben a kontraktusokban nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

A biznisz 2022 januárja és 2022 júliusa között működött, ez idő alatt több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból. A szemetet a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken rakta le. A szemét mennyisége az ügyészség közleménye szerint 1900 tonna volt. A vádlottatt az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#szemét#kaposvár#pécs#olaszország#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk