Baleset-bűnügy

Fagyállóval mérgezte meg apósát, mert zavarta, hogy sokat iszik

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 12:37

Először gyomirtóval akarta kioltani életét.

Másodfokon folytatódik az apósát fagyálló folyadékkal megmérgező férfi ügye, áll a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Gyulai Törvényszék ítélete szerint a férfi nem tudta elviselni apósa italozó életmódját, ezért elhatározta, hogy megmérgezi. 2021. januárjában a gyomirtó folyadékot pálinkával keverte össze, majd a mérgező elegyet elhelyezte az apósa postaládájában ajándékpapírba csomagolva, mintha azt egy ismerősétől kapta volna. A későbbi áldozat elfogyasztotta az italt, az alacsony mérgezőanyag-koncentráció miatt azonban attól mérgezést nem szenvedett.

A férfi 2021. szeptemberében ismét megpróbálkozott apósa megölésével. Ezúttal fagyálló folyadékot öntött tisztán egy üvegbe. Az áldozat beleivott a folyadékba, amelytől már az éjszaka folyamán rosszul lett, majd a kórházba szállítását követően az életét vesztette.

A Gyulai Törvényszék az elkövetőt előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#fagyálló#após#gyilkos#másodfok

Címlapról ajánljuk