Baleset-bűnügy

Halálra rugdosott és taposott egy sünt egy budapesti férfi, mert rosszkedvű volt

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 12:26

Azt mondta a rendőröknek, rosszul aludt. 

Halálra rugdosott és széttaposott egy sünt egy férfi Rákosszentmihályon. Mindezt elmondása szerint azért tette, mert rosszkedvű volt és rosszul aludt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, ami állatkínzás miatt indított eljárást a férfi ellen.

A rendőrség közlése szerint június 16-én, hajnali háromnegyed kettő körül egy rákosszentmihályi lakos fura zajra ébredt, és az ablakon kinézve azt látta, hogy egy férfi, akit látásból ismert, mintha rugdosott volna valamit, amire ezután kétszer, nagy erővel rá is taposott, majd odébb rúgta.

Eleinte nem értette, hogy mi zajlik, majd eszébe jutott, hogy az elmúlt napokban többször látott sünöket mozgolódni sötétedés után az utcán. Egy szomszédja házának biztonsági kamerafelvételén visszanézte, hogy mi történt, és értesítette az Állatmentő Ligát, akikhez eljuttatta a videofelvételt is.

A sün tetemét egy környékbeli lakos találta meg a növényzetben, a már élettelen tüskés testét elvitte az utcáról.

Az állatvédők feljelentése nyomán a kerületi rendőrök június 20-án délután fogták el a férfit, akit előállítottak a XVI. kerületi Rendőrkapitányságra.


A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy rosszul aludt, egyébként is zaklatott lelkiállapotú embernek írta le magát – valójában nem tudta megmagyarázni cselekedetét. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben eljárás.

Nyitókép: Facebook/ BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

#Baleset-bűnügy#sün#sündisznó#állatkínzás#budapest#rákosszentmihály#rendőrség

Címlapról ajánljuk