Baleset-bűnügy

Nem ismerte el a bűnösségét a férfi, aki a vád szerint segített ellopni a méregdrága cipőt Pachert Balázs boltjából

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 16:35

Azt állította: végig próbálta lebeszélni testvérét a lopásról.

Nem ismerte el a bűncselekményt és végig próbálta lebeszélni testvérét a lopásról – ezt mondta a mai előkészítő ülésén az a lett állampolgárságú férfi, akit azzal vádolnak, hogy bűnsegédként részt vett a 4,5 millió forint értékű cipő ellopásában.


Az eset még márciusban történt. Két férfi besétált, a Cápák közöttben bemutatkozott tizenéves vállalkozó, Pachert Balázs boltjába. Először csak megnézték a vitrinben tartott sneakert, és megkérdezték, hogy mennyibe kerül, majd kisétáltak az üzletből. Pár perc múlva azonban visszamentek. A vádlott vallomása szerint ekkor a testvére kivette a vitrinből az egyik, majd a másik cipőt is, és a nadrágjába rejtette. A vád szerint a vádlott figyeléssel és takarással biztosította testvére tevékenységét, ami után együtt távoztak a helyszínről. A bűnsegédlettel vádolt férfi viszont ezt tagadta: azt mondta, nem segített takarni, és végig próbálta lebeszélni testvérét a lopásról, ő azonban nem hallgatott rá.

A bírónő többször megkérdezte a vádlottat, hogy ha már tudták mennyi a cipő ára, akkor miért mentek vissza. A férfi erre azt felelte: azért, mert meg akarták nézni, hogy miből van, hogy ennyibe kerül.

A vádlott testvére az elkövetés után ismeretlen helyre távozott, utóbb azonban a lopott cipőt postai küldeményben visszajuttatta Magyarországra.

Ha a férfi elismerte volna bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, másfél évre küldte volna börtönbe az ügyészség. 

 

#Baleset-bűnügy#lopás#egyedi cipő#pachert balázs#rtl

Címlapról ajánljuk