Baleset-bűnügy

Toxikus mennyiségű kokain okozta a rendőri intézkedés közben elhunyt férfi halálát

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 17:44

Sokkolóval lőttek meg szombaton a rendőrök egy őrjöngő férfit Zuglóban, aki eszméletét vesztette, majd meghalt. Az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halálát mérgező mennyiségű kokain okozta. 

Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy kábítószer okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát – írja a police.hu.

Mint arról beszámoltunk, rendőri intézkedés közben halt meg szombaton egy 37 éves férfi Zuglóban. A rendőröket azzal hívták ki, hogy a XIV. kerület, Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza. A kerületi járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni, és a zavart férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek.

A rendőrök hiába alkalmaztak testi kényszert, az nem volt elég, ezért elektromos sokkolót és bilincset is bevetettek.

Pár perc múlva a férfi hirtelen eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték újraélesztését, amit a mentők folytattak, de nem jártak sikerrel, a férfi a helyszínen életét vesztette. Az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be.

A toxikológiai vizsgálat megállapította, hogy mérgező mennyiségű kokain okozta a férfi halálát.

Az igazságügyi orvosszakértő dizájnerdrog jelenlétét is kimutatta az elhunytnál, de a vizsgálat a kokain toxikus hatása következtében fellépő légzési- és keringési elégtelenséget jelölte meg, mint a halál okát.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#rendőri intézkedés#haláleset#zugló#kokain#orvosszakértő#vizsgálat

Címlapról ajánljuk