Baleset-bűnügy

Sokkolóval lőttek meg a rendőrök egy őrjöngő férfit Zuglóban, eszméletét vesztette, és meghalt

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 13:19

Az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be. 

Rendőri intézkedés közben halt meg szombaton egy 37 éves férfi Zuglóban – közölte vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőröket azzal hívták ki, hogy a XIV. kerület, Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza.

A kerületi járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni, és a zavart férfi aktívan ellenállt a rendőri intézkedésnek – olvasható a rendőri közleményben.

A rendőrök hiába alkalmaztak testi kényszert, az nem volt elégséges, ezért elektromos sokkoló eszközt és bilincset alkalmaztak vele szemben.

Pár per múlva a férfi hirtelen eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték újraélesztését, amit a mentők folytattak, de nem jártak sikerrel: a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette.

A férfi holttestén még aznap elvégezték a hatósági boncolást, és az az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a férfi halálát, azt majd a toxikológiai vizsgálatok eredményei után lehet megmondani.

A rendőrség közölte, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: police.hu

#Baleset-bűnügy#sokkoló#rendőrség#rendőrök#rendőri intézkedés#zugló#budapest#haláleset

Címlapról ajánljuk